Канадски учени са разработили устройство, което помага да се изтрезнее

...
  Канадски учени са разработили устройство, което помага да се изтрезнее
Коментари Харесай

Най-сетне! Машина за изтрезняване

 

 

Канадски учени са създали устройство, което оказва помощ да се изтрезнее три пъти по-бързо, предава телевизия CBC.

Машината за изтрезняване се основава на здравното устройство Clearmate, което се създава от Thornhill Medical. Той наподобява на дребен куфар, обвързван с маркуч с дихателна маска и е предопределен да помогне при отравяне с въглероден окис. Устройството посредством маската за дишане доставя на пациента примес от О2 и въглероден диоксид и му разрешава да поддържа бързо дишане за дълго време.

Ефективността на този способ за махането на алкохола от тялото към този момент е тествана върху доброволци, изпили по чаша водка. Когато дишали през устройството, те изтрезнели три пъти по-бързо, в сравнение с без него.

Clearmate коства към Щатски долар 20,000, само че Джоузеф Фишер от Университета в Торонто, който управлява изследването, твърди, че доста скоро ще се появят и други разновидности на устройството, много по-евтини. " Това е доста просто и нискотехнологично устройство, необяснимо е за какво не е било изобретено още преди десетилетия “, споделя Фишер.

Резултатите от проучването са оповестени в Scientific Reports. Авторите означават, че препоръчаният способ няма странични резултати и е изключително потребен при тежко алкохолно отравяне
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР